Doorgaan naar hoofdcontent

Juli 2017: Ons SACK-avontuur

Na het opvragen van offertes voor sanitair en verwarming, vielen we wat achterover als we zagen hoeveel deze aannemers soms vragen voor de werkuren. 
Konden we dit maar zelf doen... 
Geen van beiden heeft ervaring met dit soort zaken, dus dat idee hadden we al lang van ons afgezet.

Tot we op een dag op het internet iets lazen over Sack-zelfbouw. De commentaren erbij waren alvast veelbelovend en dus maakten we een eerste afspraak in de toonzaal in Roeselare. 

Tijdens het maken van een afspraak kregen we al een zeer goed gevoel. De afspraak werd tot in de puntjes geregeld. Eerst hadden we een afspraak bij Igmar voor sanitair, verwarming en ventilatie. Daarna mochten we naar boven voor een afspraak bij Jency voor de badkamer. 

Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door Igmar. Hij had onze plannen reeds goed bestudeerd en kon zo heel gericht advies geven. Dankzij de goede uitleg van Igmar kozen wij ervoor om toch voor vloerverwarming te gaan.
Hij legde ons ook tot in de puntjes uit hoe Sack te werk gaat. Voor het eerst kregen we echt het gevoel dat we ook zelf iets zouden kunnen betekenen in het realiseren van ons project. 

Ook bij Jency kregen we een zeer goed gevoel. We trokken meteen de toonzaal in, zodat hij wat hoogte kon krijgen van onze noden en wensen. Hij vroeg ons wat het budget was voor onze badkamer en hield hier telkens heel goed rekening mee tijdens de rondleiding. 

Na onze eerste afspraak beloofden Jency en Igmar ons dat ze een offerte op maat zouden opmaken. Die mochten we 4 juli gaan bespreken. 

Opnieuw werden we met open armen ontvangen. Jency stelde ons onze toekomstige badkamer voor in 3D én ik kan jullie verzekeren: het was ook meteen onze droombadkamer! Hij had zich plichtbewust aan ons budget gehouden, zonder hiervoor te moeten inleveren op kwaliteit! Stap voor stap overliepen we de hele badkamer in de toonzaal. Het enige wat we nog hadden aangepast was het toilet. Hierbij kozen we voor iets duurdere hangtoiletten met aquablade spoelsysteem en een blokjeshouder in de duwplaat (zo krijgen we altijd mooi blauw water in onze toiletten en moeten we geen vieze geurblokjes meer in het toilet zelf hangen).Na het zien van onze toekomstige badkamer én vooral de kwaliteit en de prijs, waren wij volledig overtuigd! Na het ondertekenen van de offerte kregen we de nodige lectuur en dvd mee naar huis. We kregen zelfs een bongo-bon cadeau! Hier gaan we na de bouw zeker van kunnen genieten. Dankuwel Sack! 

Na onze afspraak bij Jency, konden we aan tafel schuiven met Igmar. Ook hij had enkele uitgebreide offertes opgesteld voor sanitair, verwarming, afvoer en ventilatie! Alles voorzien van enkele plannetjes of 3D voorstellingen! Opnieuw kregen we bij elk onderdeel een goeie uitleg waarbij alles telkens in de toonzaal werd getoond. Het viel ons vooral op hoe goed Jency en Igmar hebben samengewerkt! De keuze van onze regendouche moest namelijk afgestemd worden op de keuze van onze boiler. Alles werd tot in de puntjes bekeken. Ze laten echt niets aan het toeval over! 

Ook na de uitleg van Igmar, waren wij opnieuw overtuigd van een samenwerking met Sack. Ook van Igmar kregen wij héééél wat lectuur (4 boeken) en 4 usb's mee. Hierop staat uitleg die ons binnenkort een heel eind op weg zal helpen. 

Waren kozen wij voor Sack? 

- Al van bij het begin was er een heel goed contact tussen Igmar/Jency en onszelf. We werden steeds vlot ontvangen en onze vragen werden heel duidelijk opgelost.
- Er is een goeie wisselwerking tussen beide contactpersonen. Er wordt goed rekening gehouden met onze wensen en alles wordt hierop afgestemd.
- Bij de badkamers wordt er goed rekening gehouden met je budget. Binnen dit budget stelt Jency een kwalitatieve badkamer voor.
- Sack maakt het voor iedereen haalbaar om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je krijgt heel wat lees- en videomateriaal mee om op voorhand te bekijken, maar daarnaast komt er bij elke levering een technieker een volledig uur uitleg geven over hoe je het moet aanpakken op de werf. Bij vragen kan je ook altijd de klantendienst contacteren. Hier zitten echte techniekers die je via de telefoon antwoord kunnen geven op alle grote of kleine vragen. Het is ook een geruststelling dat, indien het niet meer lukt, je steeds kan terugvallen op de techniekers van Sack zelf. En dit aan een gunstige prijs.
- Je krijgt bij de offerte een volledig beeld van het kostenplaatje. De offertes zijn zeer uitgebreid en alles zit er ook echt in. Zo kom je niet voor verrassingen te staan achteraf. 

- Misschien wel de hoofdreden: door veel zelf te doen, besparen we heel wat kosten van aannemers. Deze centen kunnen we dan weer voor leukere dingen gebruiken :) 


Wij hopen alvast dat de samenwerking met Sack positief blijft verlopen!
We houden jullie verder op de hoogte! 


Onze badkamerJency maakte voor ons een 3D voorstelling van onze toekomstige badkamer: 
Reacties

  1. Ik wens jullie veel succes met jullie keuze, het ziet er in elk geval veelbelovend uit.
    De badkamer is prachtig...
    All the best!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes! Wij zijn ook eens gaan luisteren bij hen. Post zeker verder foto's en tekst van jullie verdere bouwproces. Ik volg jullie blog met plezier verder op!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

18 november 2017: een nieuwe ervaring binnen ons Sack-avontuur

Op zaterdag 18 november trokken we naar Roeselare voor het opendeurweekend van Sack.
Met een hapje en een drankje werden we verwelkomd.

Opnieuw onze complimenten voor Sack! Wat een familiale en gezellige sfeer... Jency en Igmar kwamen ons persoonlijk begroeten en een babbeltje slaan over ons bouwproces. Ik vraag me af bij hoeveel andere zelfbouwbedrijven de medewerkers zo dicht bij de klanten staan?

Vanaf 13u30 vonden er demo's plaats rond het plaatsen van vloerverwarming, radiatoren, douches, inbouwtoiletten, regenwaterpompen,...
Telkens werd er een vakkundige uitleg gegeven en toonde de technieker voor hoe alles in z'n werk gaat. Leuk om al deze zaken al eens gezien te hebben. Zo staan we opnieuw wat steviger in onze schoenen om binnenkort zelf aan de slag te gaan. Dankuwel Sack!
Tussen de demo's door, brachten we een bezoekje aan de vernieuwde toonzaal van de badkamers. We moesten immers nog een kleur voor onze badkamerkasten kiezen.
Via mail kregen we van Jency een w…

27 januari 2018: vorderingen dakwerken en einde gevelmetselwerken

Zoals beloofd werden we deze week beloond met héél wat vooruitgang aan ons huisje.

Ten eerste werden de gevelmetselwerken afgewerkt. We zijn helemaal verliefd op het resultaat. Super!

Dikke merci aan onze aannemer Mathieu!
https://www.facebook.com/bouwwerkenvaneenoo/


Daarnaast werd er deze week ook hard verder gewerkt aan ons dak. Voor we het wisten lagen de dakpannen aan de achterkant van ons dak erop.  Nu enkel nog de voorkant én ook deze klus is geklaard. 

Wie nog een goede timmer- en dakwerker zoekt - 1 adres!