Doorgaan naar hoofdcontent

Juli 2017: Ons SACK-avontuur

Na het opvragen van offertes voor sanitair en verwarming, vielen we wat achterover als we zagen hoeveel deze aannemers soms vragen voor de werkuren. 
Konden we dit maar zelf doen... 
Geen van beiden heeft ervaring met dit soort zaken, dus dat idee hadden we al lang van ons afgezet.

Tot we op een dag op het internet iets lazen over Sack-zelfbouw. De commentaren erbij waren alvast veelbelovend en dus maakten we een eerste afspraak in de toonzaal in Roeselare. 

Tijdens het maken van een afspraak kregen we al een zeer goed gevoel. De afspraak werd tot in de puntjes geregeld. Eerst hadden we een afspraak bij Igmar voor sanitair, verwarming en ventilatie. Daarna mochten we naar boven voor een afspraak bij Jency voor de badkamer. 

Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen door Igmar. Hij had onze plannen reeds goed bestudeerd en kon zo heel gericht advies geven. Dankzij de goede uitleg van Igmar kozen wij ervoor om toch voor vloerverwarming te gaan.
Hij legde ons ook tot in de puntjes uit hoe Sack te werk gaat. Voor het eerst kregen we echt het gevoel dat we ook zelf iets zouden kunnen betekenen in het realiseren van ons project. 

Ook bij Jency kregen we een zeer goed gevoel. We trokken meteen de toonzaal in, zodat hij wat hoogte kon krijgen van onze noden en wensen. Hij vroeg ons wat het budget was voor onze badkamer en hield hier telkens heel goed rekening mee tijdens de rondleiding. 

Na onze eerste afspraak beloofden Jency en Igmar ons dat ze een offerte op maat zouden opmaken. Die mochten we 4 juli gaan bespreken. 

Opnieuw werden we met open armen ontvangen. Jency stelde ons onze toekomstige badkamer voor in 3D én ik kan jullie verzekeren: het was ook meteen onze droombadkamer! Hij had zich plichtbewust aan ons budget gehouden, zonder hiervoor te moeten inleveren op kwaliteit! Stap voor stap overliepen we de hele badkamer in de toonzaal. Het enige wat we nog hadden aangepast was het toilet. Hierbij kozen we voor iets duurdere hangtoiletten met aquablade spoelsysteem en een blokjeshouder in de duwplaat (zo krijgen we altijd mooi blauw water in onze toiletten en moeten we geen vieze geurblokjes meer in het toilet zelf hangen).Na het zien van onze toekomstige badkamer én vooral de kwaliteit en de prijs, waren wij volledig overtuigd! Na het ondertekenen van de offerte kregen we de nodige lectuur en dvd mee naar huis. We kregen zelfs een bongo-bon cadeau! Hier gaan we na de bouw zeker van kunnen genieten. Dankuwel Sack! 

Na onze afspraak bij Jency, konden we aan tafel schuiven met Igmar. Ook hij had enkele uitgebreide offertes opgesteld voor sanitair, verwarming, afvoer en ventilatie! Alles voorzien van enkele plannetjes of 3D voorstellingen! Opnieuw kregen we bij elk onderdeel een goeie uitleg waarbij alles telkens in de toonzaal werd getoond. Het viel ons vooral op hoe goed Jency en Igmar hebben samengewerkt! De keuze van onze regendouche moest namelijk afgestemd worden op de keuze van onze boiler. Alles werd tot in de puntjes bekeken. Ze laten echt niets aan het toeval over! 

Ook na de uitleg van Igmar, waren wij opnieuw overtuigd van een samenwerking met Sack. Ook van Igmar kregen wij héééél wat lectuur (4 boeken) en 4 usb's mee. Hierop staat uitleg die ons binnenkort een heel eind op weg zal helpen. 

Waren kozen wij voor Sack? 

- Al van bij het begin was er een heel goed contact tussen Igmar/Jency en onszelf. We werden steeds vlot ontvangen en onze vragen werden heel duidelijk opgelost.
- Er is een goeie wisselwerking tussen beide contactpersonen. Er wordt goed rekening gehouden met onze wensen en alles wordt hierop afgestemd.
- Bij de badkamers wordt er goed rekening gehouden met je budget. Binnen dit budget stelt Jency een kwalitatieve badkamer voor.
- Sack maakt het voor iedereen haalbaar om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je krijgt heel wat lees- en videomateriaal mee om op voorhand te bekijken, maar daarnaast komt er bij elke levering een technieker een volledig uur uitleg geven over hoe je het moet aanpakken op de werf. Bij vragen kan je ook altijd de klantendienst contacteren. Hier zitten echte techniekers die je via de telefoon antwoord kunnen geven op alle grote of kleine vragen. Het is ook een geruststelling dat, indien het niet meer lukt, je steeds kan terugvallen op de techniekers van Sack zelf. En dit aan een gunstige prijs.
- Je krijgt bij de offerte een volledig beeld van het kostenplaatje. De offertes zijn zeer uitgebreid en alles zit er ook echt in. Zo kom je niet voor verrassingen te staan achteraf. 

- Misschien wel de hoofdreden: door veel zelf te doen, besparen we heel wat kosten van aannemers. Deze centen kunnen we dan weer voor leukere dingen gebruiken :) 


Wij hopen alvast dat de samenwerking met Sack positief blijft verlopen!
We houden jullie verder op de hoogte! 


Onze badkamerJency maakte voor ons een 3D voorstelling van onze toekomstige badkamer: 
Reacties

  1. Ik wens jullie veel succes met jullie keuze, het ziet er in elk geval veelbelovend uit.
    De badkamer is prachtig...
    All the best!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

November 2016: "Er was eens..."

Wat allemaal begon bij een droom, werd een 9-tal maanden geleden werkelijkheid...  Aan het begin van de zomer van 2016 begonnen we met de zoektocht naar een eigen stekje.

Aanvankelijk hadden we het oog laten vallen op een stuk bouwgrond in Pervijze, maar na een bezoekje aan de bank bleek onze droom wat in duigen te vallen. Teleurstelling alom dus... We lieten onze droom om zelf een huisje te bouwen wat varen... Dagen- en urenlang schuimden we immosites af naar leuke huisjes. Tevergeefs. Niets leek ons te kunnen bekoren: te klein, te oud, te ver weg van de huidige woonplaats, geen ideale ligging, te duur,...  We werden er ons van bewust dat een bestaand huis kopen, misschien toch niet de ideale oplossing voor ons was. Onze gedachten bleven steken bij onze eerste droom...
Om wat meer zekerheid te hebben van de bouwkosten, begonnen we ons te richten op sleutel op de deur-firma's. We bezochten enkele projecten die ons wel aanstonden, maar tezelfdertijd kwamen we via de mama van Piet…

December 2016: de eerste zoektocht kan beginnen...

Na het tekenen voor onze bouwgrond, moesten er eerst nog heel wat formaliteiten worden vervuld: bank, notaris,...

Hierna konden we eindelijk beginnen aan onze eerste zoektocht: een architect!
Deze zoektocht was van zeer korte duur. Via via kwamen we terecht bij een architecte die nog niet lang geleden was afgestudeerd: Inse Vanneuville. Na een gesprek, waren wij volledig overtuigd. Een jonge architecte betekende volgens ons ook veel frisse en nieuwe ideeën en ook voor haar zou het een leuke start kunnen zijn van haar carrière. We twijfelden niet langen en besloten om met haar in zee te gaan. 
Na een gesprek over hoe wij ons project zagen, mochten wij net voor de kerstvakantie al een eerste ontwerp ontvangen!
We voerden nog enkele aanpassingen door en eind 2016 mochten we zeggen dat ons ontwerp af was!